Esso MasterCard

Esso Norge eies av oljeselskapet ExxonMobil, som har utvunnet olje på norsk sokkel siden 1965. Esso MasterCard er et kredittkort utstedt i samarbeid med SEB Kort Bank AB. Denne banken har en utstrakt virksomhet i Norden, og samarbeider med en rekke internasjonale selskaper.

Esso MasterCard med drivstoffrabatt

Kredittkort fra Esso er et gunstig kort og gir deg flere fordeler. En av de største fordelene er drivstoffrabatten på kr 0,35 på alle Esso-stasjonene, om du betaler med kortet. I tillegg til denne rabatten får man en rekke fordeler ved andre kjøp og tjenester. Øvre kredittgrense er kr 75 000, men det er mulig å søke om å få øke kreditten via hjemmesiden. Esso MasterCard kan også tilby det de kaller familiekort. Det vil si at det utstedes to kredittkort som vil ha de samme vilkårene og betingelsene. All bruk og kostnader samles på en faktura for å gjøre oversikten enklere for deg. Det er ikke reise – og avbestillingsforsikring knyttet til kortet.

Kostnader ved bruk

Esso MasterCard er et nesten gebyrfritt kredittkort. Det vil si at det er ikke årsgebyrer, etableringsgebyr og ingen gebyr ved varekjøp. Derimot koster det ekstra er om du tar ut kontanter i minibank eller på postkontoret. Da tilkommer det et gebyr på 4% av uttakssummen (minimum kr 40). Tar du ut kontanter i utlandet kommer det et valutapåslag på 2% i tillegg til uttaksgebyret. Papirfaktura i posten vil også koste deg litt ekstra, mens e-faktura er gratis. Du har 45 dagers rentefri kreditt, og betaler du all brukt kreditt innen denne tilkommer det ingen ekstrakostnader. Årsrenten på benyttet kreditt ligger for tiden på 26,66% (kr 15 000 betalt over 12 mnd.).

Mange fordeler med Esso MasterCard

Det er flere fordeler med et kredittkort fra Esso enn rabatten på drivstoff. Betal fyringsolje med kortet og du får 20 øre rabatt pr liter, eller hva med bilvask med 20% rabatt på alle Esso-stasjoner. Esso har også et samarbeid med andre butikker og tjenester. Her er det også fordeler å hente i form av forskjellige rabatter. Blant annet kan du bruke E-shop og oppnå opptil 46% rabatt på enkelte produkter. Trenger du hotellovernatting gir hotellkjeden Nordic Choice Hotels deg opptil 15%, og du får 20% rabatt på leiebil hos Eurocar. Hjemmesiden til Esso er til enhver tid oppdatert på hvor du kan få rabatter når du betaler med kortet.

Flere tilleggstjenester for deg med et Esso-kort

Det er mulig å velge en rekke tilleggstjenester når du søker om dette kortet. Blant annet finner man en rekke tilbud på forsikringer. Du kan velge ID-forsikring, betalingsforsikring eller ulykkesforsikring. Vilkår, betingelser og dekningsgrad fremkommer på hjemmesiden. Alle forsikringene er rimelige, for eksempel koster betalingsforsikringen kr 0,85 pr tusenlapp du har brukt av kreditten. Andre tilleggstjenester er valg av e-faktura og muligheten til overførsel av penger til bankkonto.

Hjemmesiden til Esso MasterCard

Det er enkelt å holde oversikten med et Esso Mastercard. På hjemmesiden finner du tilgang til alle tjenester og andre ting du trenger gjennom «Mitt kort». Der finner du en fullstendig oversikt over all bruk av ditt kredittkort de siste 12 månedene. Det er her du også kan søke om de forskjellige tilleggstjenestene, som blant annet forsikringer eller økt kredittgrense. Bruk også siden for å aktivere SMS – saldo. Det gir deg enkel tilgang uansett hvor du befinner deg.

Slik får du kortet

Det er enkelt å søke om kredittkort via Esso MasterCard hjemmeside. Gå inn og fyll ut søknadsskjemaet og send inn. Bruk bank ID for rask behandlingstid og elektronisk signering. Når søknaden er innvilget vil du få en SMS for valg av PIN kode. Når dette er gjort vil kortet bli sendt til deg.