VIP Credit Card

Dette er et kredittkort noe utenom det vanlige og kortet utstedes av yA Bank. Denne banken tilbyr brukervennlige tjenester og har fokus på kundebehandling, samt rimelige tjenester. Suksessen har ikke latt vente på seg. Det er 100 000 kunder og 8 seire i NM for bank gode bevis på. I tillegg til kredittkort tilbyr banken også ordinære banktjenester og forbrukslån.

Et litt annerledes kredittkort

Det er flere ting som skiller VIP Credit Card fra mange andre kredittkort. Den største forskjellen ligger i fordelsprogrammet som er inkludert i kortet. Dette er virkelig et godt kort for den aktive og reiseglade, samtidig som man får en mengde gode fordeler på ting man benytter ofte. En morsom gimmick med dette kortet er at man kan få det i rosa om man vil. Det har vist seg å være en hit blant damene. Nye kunder kan også vente seg en flott velkomstpakke. I tillegg får mange andre fordeler i dette kortet, som blant annet reise – og avbestillingsforsikring.

Omfattende fordelsprogram

Fordelsprogrammet er omfattende og det er gode rabatter på forskjellige varer og tjenester. Når du betaler med kredittkortet trekkes rabattene direkte fra totalsummen. Den generelle rabattordningen varierer gjennom året. I skrivende stund kan man velge mellom 2% på alle typer kjøp, 3% på dagligvarer, 5% på flyreiser eller 3% på alle kjøp utenlands. I tillegg kommer mange andre fordeler, for eksempel gratis inngang på de beste klubbene i Oslo. Er du av de aktive og bruker mye penger på friluftsklær eller sportsklær får du opptil 30% rabatt hos blant annet Fjällräven og HellyHansen. Frisørsalongen Adam & Eva gir deg 10% rabatt på alle behandlinger. VIP Credit Cards hjemmeside er til enhver tid oppdatert på de gjeldende rabattene og fordelene.

Betingelser i VIP Credit Card

Søker du om dette kortet kan du få en øvre kredittgrense på kr 100 000. yA Bank kredittsjekker deg når du søker. Kommer man uheldig ut på denne sjekken kan øvre grense settes lavere. Dette er et gebyrfritt kredittkort, men vær oppmerksom på at noen ting koster ekstra. Blant annet må du påregne 1,75% i valutapåslag om du bruker kortet i utlandet. Den rentefrie perioden er på 50 dager. Det vil si at betaler du innen denne tidsperioden er det ikke rentekostnader. Dette rentefritaket gjelder ikke om du tar ut kontanter i minibank. Da vil renten løpe fra uttaksdato.

Kostnader ved bruk

Selv om dette er et gebyrfritt kredittkort vær oppmerksom på at papirfaktura har et termingebyr, mens e-faktura er gratis. Begynner renten å løpe viser renteeksemplet til VIP Credit Card en effektiv årlig rente på 22,90% (kr 15 000 i kreditt betalt på 12 måneder). Vær også oppmerksom på at enkelte tilleggstjenester koster ekstra. Dette gjelder blant annet gjeldsforsikringen en kan knytte opp til VIP Credit Card. Det er også mulig å få betalingsutsettelse på terminene. Det koster kr 250 pr gang. Betaler du ikke minimumsbeløpet pr mnd. ved forfall vil det tilkomme purregebyr. Dette gebyret er for tiden kr 60. Du har full oversikt over kostnader og bruk av kreditten gjennom SMS bank eller yA Banks nettbank.

Slik får du kortet

Vil du søke om et VIP Credit Card bruker du skjemaet du finner på kredittkortets hjemmeside. Her fyller du inn de opplysningen du blir bedt om og sender inn. Ha bank ID klar for elektronisk signering, og rask behandlingstid. Alle som er fylt 20 år kan søke om kredittkort, men du må ha en inntekt på kr 200 000 eller mer. I tillegg kan du ikke ha noen aktive betalingsanmerkninger. Når du har mottatt VIP Credit Card er du selv ansvarlig for å registrere kortet på hjemmesiden, for å kunne delta i fordelsprogrammet.